Masterklass 

Ursprunget till napolitansk pizza

Tomater kom till Europa på 1700-talet men ansågs ursprungligen vara giftiga. Det var inte förrän i slutet av 1700-talet som bagare i Neapel, Italien började använda tomater som pålägg för tunnbröd. Den italienska bagaren Raffaele Esposito är krediterad för att ha uppfunnit Margherita-pizzan, en av tre huvudtyper av napolitansk pizza.

Idag finns det specifika krav för att en pizza ska anses vara en napolitansk pizza. Associazione Verace Pizza Napoletana grundades 1984 i Neapel för att certifiera pizzerior som använder traditionella ingredienser och tillagningsmetoder för att göra äkta napolitansk pizza. 

3 typer av napolitansk pizza

Det finns tre grundläggande typer av napolitansk pizza, som alla fokuserar på färska, högkvalitativa ingredienser:

1. Margherita: Margherita pizza är en klassisk italiensk pizza som traditionellt toppats med fyra ingredienser: en enkel tomatsås, seg mozzarellaost, färsk basilika och extra virgin olivolja. Denna napolitanska specialitet tros vara uppkallad efter drottning Margherita av Savoyen, som besökte Neapel, Italien, 1889 och begärde en pizza från den berömda pizzatillverkaren och ägaren till den berömda Pizzeria Brandi, Raffaele Esposito.

2. Marinara: Marinara pizza har ingen ost. Istället är den helt enkelt toppad med marinarasås, oregano och färsk vitlök.

3. Pizza Margherita DOC: På samma sätt som den vanliga Margherita-pizzan är den här gjord på buffelmozzarella (buffelmozzarella) från Kampanien snarare än den vanliga fior di latte-mozzarellan gjord på komjölk.


Pizza kurs / masterklass för privata person hos oss  (ca 3 timmar)

Bli den pizza som ni bakar hemma inte så bra? Då har ni kommit rätt. Här hos Riccardo lär du dig från grunden  till att baka själv en riktig Napolitansk pizza. Vårat syfte är att sprida kunskap och lära ut hantverket och konsten till att baka Napolitansk pizza.

Under kursen som är ca tre timmar kommer vi att gå genom olika moment, från grunden till en färdig bakad pizza. 

I kursen ingår:

* All material för att baka pizza

* Tröja, förkläder, keps

* plockmat med alkoholfritt dricka

* egen gjorda pizza

* Pizza kitt med Naldoni mjöl 00, torr jäst, san Marzano Tomater.

* Diplom

pris per person 950kr (betalning via Swish eller med kort i restaurang.

Företags event, födelsedag, privat fest 

Pizza bak är verkligen ett härlig stund för att kunna umgås med familjen, vänner eller arbetskollegor.

Med varan importerad pizzaugn från Italien kommer ni att baka pizza i drygt en minut i 500 grader.

Med Riccardo i led så kommer ni att lära baka som en professionell pizzabagare samtidig njuta av god mat och drick.

Under host och vinter kommer vi att ta in glada pizza älskare som företag eller privat personer. hos oss kan man tex fyra födelsedag, eller privat event och varför inte en kick off med arbetskollegorna.

Hos oss kommer ni att tillbringa en kväll av god mat och drick, trevlig sällskap, samt lära er att baka en riktig Napolitansk pizza.

För mer info angående priser, fyll på formulär nedan.

Nu kan du också boka in Riccardo för utbildning, demo, masterclass, precis på din arbetsplats. 



Fyll gärna i förmulär för mer info